Ressourcer

Forside » Ressourcer

Guide til begravelsen

SENSOMMERTILBUD – MERE RO, MINDRE STRESS

‘Begravelse for begyndere’ er en letlæst, jordnær guidebog om tiden op til, under og efter en bisættelse eller begravelse. Bogen bliver i bibliotekernes lektørudtalelse fremhævet for at være ‘letforståelig og overskuelig’ og for at gennemgå også sociale medier i forbindelse med død og begravelse. Bogen er både skrevet til medlemmer af Folkekirken og til folk, som ønsker sig en ikke-religiøs afsked. 

Guide til begravelsen

Inden du som pårørende begynder at planlægge begravelsen er det vigtigt, at du har taget stilling til, om afdødes krop skal undersøges, og om afdødes organer skal doneres.

Guide til begravelsen – Introduktion

Ønsket med denne guide er at hjælpe med at give dig et indblik i de opgaver, som skal håndteres i forbindelse med et dødsfald og en begravelse. Det er herefter op til dig, hvordan du ønsker opgaverne udført.

Guide til Gør-det-selv-begravelsen

En begravelse er dyr, men du må stå for en hel del ting selv. Samvirke guider dig til en begravelse, hvor du gør mange til selv. Bliv klogere på reglerne for blomster og kørsel med rustvogn.

Begravelses guide

Din guide til begravelsen trin for trin

En guide til begravelse/bisættelse

Når en af vores kære går bort, er der mange følelser i spil – og mange ting at forholde sig til. Med guiden på denne side er det nemt at danne sig et overblik over, hvilke dokumenter, du skal huske at udfylde, hvilke instanser, der skal adviseres og generelt at overskue, hvem, der gør hvad, i forbindelse med et dødsfald. Hvis der er noget, du gerne vil vide mere om, eller du gerne vil tale med en bedemand, der ved alt om detaljerne omkring dødsfald, begravelse og bisættelse, kan du ringe til Boesens Begravelsesforretning på telefon 75 82 07 25. Vi tager telefonen 24 timer i døgnet.

8 tips til begravelse etikette

Som jeg modnes bliver død af nogen jeg kender eller elsker stadig mere hjertelig og svære. I det sidste år jeg har deltaget i flere bisættelser og fejringen af livet end jeg omhyggelig med at tænke på. Endnu, med hver begivenhed, visse situationer har åbenbaret sig selv; skriger for mig at skrive om. Og hvis du har brug for en bedemand Århus eller i omegn så anbefaler vi dem vi har linket til.

Begravelse: Husk dette, når du planlægger

Begravelser kan ikke gøres om. Forbrugerrådet Tænk har derfor 6 gode råd til dig, så du kan finde en bedemand, få økonomisk hjælp og lette planlægningen.

Sådan klarer du din første begravelse

Ingen af os vil vokse op, uden at nogle familiemedlemmer, venner af familien eller naboer dør. Det er en del af livet og sandsynligheden for at det sker inden du fylder 18 år, er meget stor. Alt efter hvor gammel du er, når et dødsfald indtræffer og, alt efter hvem det er, vil dine forældre som regel bestemme, hvorvidt du skal med eller ej. Som du bliver ældre, vil det være god skik og respekt at tage med til en begravelse, hvis afdøde har haft en stor rolle i dit liv.

Sådan ordner du selv en begravelse eller bisættelse

Her er, hvad du skal huske og vide, når du selv ordner en begravelse

Service

Etikette til begravelser – Få 7 tips til den afdæmpede påklædning?

Er du i tvivl om, hvilken etikette, der er til en begravelse/bisættelse, og hvad man tager på til begravelsen, samt med hvilken farve? Denne tøj guide klæder dig på til din næste begravelse og giver dig nogle gode råd til, hvad der er godt og mindre godt at gøre og tage på.

Støtte i sorgen ved dødsfald

Når man mister en, man har kær, er det naturligvis meget naturligt, at man sørger over tabet. Det kan være en ægtefælle, et familiemedlem eller en ven, som var meget tæt på én. De fleste mennesker kommer sig over sorgen og tabet, men i nogle tilfælde kan man udvikle en psykisk krise, som igen kan blive sig til en egentlig depression. Reaktioner oven på et dødsfald tæt på udvikler sig på forskellig måde.

Begravelse: Planlæg en smuk afsked

Overalt i hele verden er befolkninger optaget af at tage afsked med deres nærmeste på den helt rette måde. Døden er nemlig en uundgåelig del af at være menneske, selv om den kan være svær at forholde sig til, da den som oftest kommer helt tæt på os efterladte, der rammes af sorg. 

Kiste begraves eller askespredes

Når vi skal herfra, kan det ske på flere måder. I Danmark har vi en ganske stram lovgivning på området, som gør, at vi ikke helt kan vælge frit. Vi har samlet et overblik over de spørgsmål, som du bør stille dig selv inkl. muligheder, som tilbydes i Danmark på nuværende tidspunkt. 

Hvis dødsfaldet sker på hospice eller plejehjem, skal afdøde lægges i kiste inden for 24 timer.

Valg af bedemand, eller rettere; omfanget af behøvede tjenesteydelser, er noget, I som pårørende skal gøre op med jer selv fra starten af. Kan I overskue selv, at arrangere begravelsen eller behøver I hjælp af en bedemand, som kan ordne al det, som fremgår af denne guide.  

Dødsfald – Hvad skal du gøre?

Hvad skal du gøre, når der sker et dødsfald? Vi har udarbejdet en guide til dig, som du kan følge, når der er sket et dødsfald. Du kan følge guiden i kronologisk rækkefølge, så kommer du sikkert igennem opgaverne.  

Blomster til begravelse | Hvad skal jeg vælge?

Et spørgsmål, vi får ofte får i forbindelse med begravelser, er: Hvilke buketter skal jeg vælge, og hvad koster det? Vores svar afhænger af flere forhold, men det vigtigste for os er, at hilsenen der gives, afspejler afsenders relation til afdøde og/eller efterladte. 

Begravelse: Få styr på udgifterne

Begravelser er dyre, og der er mange udgifter at holde styr på. Her kan du se, hvad posterne på regningen fra bedemanden dækker over. Så ved du, hvad du betaler for. 

0/50 ratings

Ravnevej 6, 2970 Hørsholm, Denmark

+45 40 78 13 58